Geboren nesten

Het bestuur heeft besloten dat de eisen voor showkwalificaties van de ouderdieren tijdelijk* komen te vervallen. Bij de vermelding van het nest wordt het aangegeven wanneer de ouderdieren de vereiste kwalificaties niet hebben.

*Als gevolg van de corona pandemie vervallen de meeste exterieurkeuringen. Door overmacht in verband met het vervallen van deze keuringen zijn fokkers nu niet altijd in staat te voldoen aan de verplichting hun hond te kwalificeren.

Kennel Sparkle Square - fokker : J. van Riet

Geboren 30-12-2022

3 reutjes en 5 teefjes

EmailPhoneWebsite
Kennel From Breenagh - fokker L. Heesbeen-Lievens

Geb. 12-01-2023

4 reutjes 2 teefjes

2 pups beschikbaar

EmailWebsitePhone
Kennel VH Drossenhuus - fokker dhr J. Smelt

Geb.: 10-10-2022: 4 reutjes, 3 teefjes

EmailPhone

Hierboven vindt u de nesten die de afgelopen tijd geboren zijn, inclusief contactgegevens van de fokker.

Onze rasvereniging is aangesloten bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Over het wel of niet aanschaffen van een rashond zegt de Raad o.a. het volgende:

“Rashonden kunnen iets extra’s bieden, bijvoorbeeld omdat zij bijzondere eigenschappen hebben. Denk bijvoorbeeld aan bescherming, bewaking, passie voor het jagen, speurvermogen of willen werken. En dat vaak jarenlang, want rashonden worden gemiddeld tien tot twaalf jaar oud. Meestal worden kleinere rassen wat ouder en grotere rassen wat minder oud. Een rashond heeft als belangrijk voordeel dat je van tevoren al veel weet over het uiterlijk en het karakter van de hond. Van alle rashonden kun je via ‘Gezondheid & generaties online’ zien wie de ouderdieren zijn. Hier zie je bovendien ook welke gezondheidsonderzoeken bij deze honden gedaan zijn en wat de uitslagen van deze onderzoeken zijn. Hier staan overigens alleen de uitslagen van gezondheidsonderzoeken die door de Raad van Beheer geadministreerd worden. Het kan dus zijn dat er meer gezondheidsonderzoeken gedaan zijn, maar dat je die hier niet ziet. Veel fokkers vinden een goed fokbeleid belangrijk. Ze fokken volgens de regels van de rasvereniging. Zulke fokkers heten clubfokkers. Maar hoe zorgvuldig een fokker ook fokt, het betekent niet dat we je een garantie op een gezonde hond kunnen geven. Iedere hond, ook een rashond, kan ziek worden, bijvoorbeeld door erfelijke ziekten, overvoeding, infecties of verwondingen. Kies je voor een rashond, neem dan contact op met een bij de Raad van Beheer aangesloten rasvereniging. Bij de rasvereniging kunnen ze je alles over het ras vertellen.”

Zoals de Raad aangeeft, kan de vereniging geen garantie op een gezonde hond geven. Echter, de bij ons aangesloten fokkers houden zich allemaal aan ons Verenigingsfokreglement.

In juni 2019 is er door de Raad van Beheer een speciale brochure uitgebracht: Fairfok voor sociale en gezonde honden.  Hierin vindt u een overzicht van beschikbare informatie, diensten of producten van organisaties die zich actief inzetten voor de gezonde en sociale hond in Nederland. Klik hier voor deze brochure.

 

 

Phone:
Fax:
4285 WN Woudrichem
Jan Spieringweg 23