Landelijke Fokkersdag

Op woensdag 15 april wordt er in Den Haag een informatiedag georganiseerd voor honden- en kattenfokkers.

Deze tweede landelijke Fokkersdag wordt in samenwerking gehouden met onder andere de Raad van Beheer, de Nationale Databank Gezelschapsdieren, het ExpertiseCentrum Genetica Gezelschapsdieren en verschillende specialisten diergeneeskunde.

Vooraanstaande veterinaire wetenschappers bespreken onderwerpen die van belang zijn voor de fokkerij. Een prima kans om helemaal bijgepraat te worden over de laatse inzichten en ontwikkelingen!

Dit jaar zijn de thema’s Voeding en Genetica/Erfelijkheid.

U wordt bijgepraat over vers vleesvoeding, allergieën en immuunafwijkingen, giftige etenswaren voor de hond, en taurine tekort door graanvrije voeding. De laatste inzichten in epilepsie en oogproblemen worden besproken. Ook hoort u alles over het Fit2Breed programma om erfelijke ziekten en schadelijke raskenmerken te verminderen en het ECVO oogonderzoek. Daarnaast komen de voordelen en valkuilen van het koopcontract aan bod en er is geruime tijd ingepland voor een paneldiscussie over de lezingen.

Fokkers, kynologen en iedereen die interesse heeft in deze onderwerpen worden uitgenodigd om deel te nemen. De lezingen en paneldiscussies zullen in het Nederlands worden gehouden.

Wat: Landelijke Fokkersdag
Wanneer: Woensdag 15 april 2020
Tijd: 9:00 – 17:00 uur

Waar: Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, Den Haag

Kosten: € 95,- exclusief BTW, inclusief lunch, koffie en thee.
Gratis parkeren.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.